MOWI-ART

Kunst verbindt ons


Schilderen op doktersrecept in Nieuwegeins Gezondheidshuis

'Schilderen en exposeren, zoveel mogelijk genieten.’ Dat stond op het recept dat ik enkele jaren geleden van mijn huisarts kreeg toen ik even niet kon werken. Het maakte zoveel indruk op mij dat ik het initiatief genomen heb om dat voor iedereen mogelijk te maken. In gezondheidscentrum de Componist organiseer ik de activiteit creatief schilderen op advies. via de zorgverlener van de Componist in Nieuwegein is het mogelijk om dit niet medische recept voorgeschreven krijgen.


Mijn ervaring met het recept dat ik van mijn huisarts kreeg gun ik iedereen die dit nodig heeft. Zo is de wens geboren om dit ook voor anderen mogelijk te maken. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Tijdens de corona Lock downs ging ik op zoek naar de juiste instanties om het plan onder de aandacht te brengen en uitvoerbaar te maken. Het idee werd omarmd door de zorgverleners van De Componist, Movactor, geinsgeluk en Gea van Andel, projectleider ‘Maximaal Gezond Nieuwegein’. 

Er ligt veel druk op alle zorg, het medisch model alleen is niet houdbaar. Alleen maar kijken naar een medische oplossing, daar red je het niet meer mee. Een medisch probleem moet natuurlijk opgelost worden, maar het gaat erom dat we een bredere blik krijgen.

Handvatten

Ik ben geen therapeut en ik geef geen les tijdens deze middagen. Wel geef ik wat handvatten of techniekjes. Maar voor de rest ga je lekker je eigen gang. Je komt één of twee keer want het is geen schilderclub. Het gaat er ook niet om wat je schildert: ontspannen en creatief bezig zijn dat staat voorop. Mocht je het leuk vinden dan geef ik tips hoe je zelf thuis of bij een schilders clubje verder kunt gaan met schilderen.

De activiteit is op dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur ( in een oneven week) 

Gezondheidscentrum de Componist *  Diepenbrocklaan 1 * Nieuwegein.
Deelname is mogelijk voor alle inwoners van Nieuwegein, een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk. Al het benodigde materiaal is aanwezig. De kosten voor deelname zijn €7,50/op vertoon stadspas 50 % korting.

Aanmelden kan via kunstverbindtons@gmail.com of bel met  telefoonnummer 030-4420003.  De gastvrouw van de Componist neemt jouw aanmelding aan. 

 E-mailen
Info